Jobba hos oss
Målare som vill göra skillnad
Vi på Timmele Måleri är ett gott gäng på drygt 20 målare. God sammanhållning och stor frihet under eget ansvar är några av våra ledord.
Vi tror på hög servicenivå och korta kommunikationsvägar, både internt och gentemot våra kunder. God sammanhållning och stor frihet under eget ansvar är några av våra ledord. Liksom tillit och yrkesstolthet.
Folk ska må bra och ha roligt på jobbet. Det är viktigt med de mjuka värdena också, förklarar Rickard Larsson vars far startade måleriet 1980 – samma år som Rickard föddes.
Ulricehamn med omnejd är vår hemmaplan men vi utgår numera även från Habo utanför Jönköping. Vi fortsätter att växa och söker alltid duktiga målare som vill göra skillnad. Möt Lucas Hallgren, en av våra lärlingar, längre ner på sidan.
Just nu söker vi målare till vårat team i Habo/Jönköping.
Välkommen med din ansökan till Torbjörn eller Rickard!
Våra förmåner
- Friskvårdsbidrag
- Hälsovård
- Delaktig i ett bolag som sponsrar många idrottsklubbar i kommunen.
- Gemensamma inspirationsdagar som vi avslutar med något kul.
- Stor frihet under ansvar.
Möt Lucas Hallgren, 25 år, lärling
”Det tar tid att lära sig ett yrke på riktigt”
6 800 timmars praktik och en gedigen utbildning. Det är det som krävs för att kunna kalla sig målare på riktigt. På Timmele Måleri lotsas lärlingen Lucas Hallgren in yrket med hjälp av fullblodsproffs.
– Jag är tacksam över att jag fått den här chansen. Det är inte alla firmor som kan eller vill anställa lärlingar, säger Lucas som började på Timmele Måleri vid årsskiftet och stortrivs.
– Jag känner verkligen att jag hamnat helt rätt.
Men vägen till en lärlingsanställning som målare var inte självklar. Liksom många andra tonåringar, som inte vet vad de vill jobba med i framtiden, valde Lucas samhällsprogrammet på gymnasiet.
Efter studenten insåg han att han ville arbeta med något fysiskt och kreativt. Intresset måleri och färg fanns där redan då och Lucas sökte därför till en ettårig yrkesutbildning för vuxna i Jönköping.
– Jag var klar 2020. Men då kom pandemin. Den krånglade till det för mig och hela branschen. Ingen visste hur det skulle bli.
Det blev ett uppehåll och ett gäng olika ströjobb för Lucas. Till en höstdag 2021 då han av en slump stötte på en bekant som numera är kollega på Timmele måleri.
– Han visste att jag hade gått den här utbildningen och berättade att de sökte nytt folk. Jag träffade ägaren Rickard och fick direkt väldigt bra känsla.
Som lärling är man i en ständig process av utveckling. Man lär sig nytt hela tiden. Det är både givande och utmanande, berättar Lucas som alltid har minst en eller två fullt utbildade kollegor med när han är ute på olika arbetsplatser.
– Det är inte så att man springer och hämtar målarburkar. Utan man får testa på allting. Om och om igen tills det verkligen sitter, säger Lucas som hunnit avverka 3 000 timmar och har knappt två är kvar som lärling.
– Jag tycker att det är ett bra system. Även om yrkesutbildningen var bra och läraren duktig, tar det tid att lära sig ett yrke på riktigt.
Det bästa med att vara lärling på Timme Måleri är kollegorna, variationen i arbetsuppgifterna och ledningen.
– Det är superviktigt med kollegorna. Man jobbar ihop hela dagarna. Här är alla förstående och duktiga på att lära ut. Jag blir lätt uttråkad och skulle inte stå ut att göra samma sak varje dag på ett kontor. Rickard och Sara är helt fantastiska och verkligen välkommande på alla sätt och vis, säger Lucas, som bor med sin flickvän Cajsa i centrala Jönköping.
– Färg gör så himla mycket. Det betyder allt för hur ögat upplever. Det första du ser är ju väggar, tak, färg och tapeter. Det är häftigt att kunna få vara med att fräscha upp folks hem och se deras positiva reaktioner när det har blivit precis så bra som de tänkt sig. Det motiverar mig och jag har inga andra planer än att få vara att målare resten av livet.
Lär dig hantverket hos oss
Så blir du målare
För att bli målare arbetar du normalt som lärling i cirka två-tre år beroende på ålder och hur många timmar man får. Lärlingstiden är totalt 6800 utbildningstimmar. Mot slutet av utbildningen gör du ett gesällprov för att få ditt gesällbrev som också blir ditt examensbevis. En målare ska både kunna måla om befintliga byggnader och om- och nybyggnationer och tapetsera.